Feliratkozom a hírlevélre
név:
e-mail:
Hírek | Koncertek | Kiadványaink | Ars poetica | Kapcsolat | Kosár |
Tamás Éva Játéktára - Hónapról Hónapra
2012.


2205 HUF + ÁFA = 2800.35 HUF
db

Tamás Éva Játéktára 2007-ben kezdte meg működését. Megálmodója Tamás Éva színművész, akit a közönség elsősorban a Pécsi Harmadik Színház színpadán láthat. A zenekar tagjai pécsiek, a baranyai fővárosban élnek és alkotnak: Tamás Éva –ének, Bogárdi Aliz – hegedű, Pozsgai Tamás – gitár, Etlinger Mihály – nagybőgő. A különböző műfajokból érkezett muzsikusok, színészek, kortárs költők verseit álmodják dalokká, színes zenei világot kölcsönözve a gyermekkoncerteknek.

„Mi valóban cselekedni szeretnénk. Megfogjuk a gyermekek kezét és apró, óvatos lépésekkel bevezetjük őket az irodalom, a zene világába. Nagy mosolygós játék minden koncertünk, lüktető, élettel teli közösségi élmény, amely feloldja a gátakat, segít kapcsolatokat teremteni, mely egyszerre megmozgat és pihentet,  tanít és önfeledt szórakozást nyújt.”

A Játéktár első albuma 2010-ben jelent meg „Az én anyukám” címmel, Nagy Bandó András verseit dolgozták fel. 2012-ben felpezsdült az élet a zenekar körül. Év elején meghirdették gyermekrajz pályázatunkat, melyre több mint 6oo alkotás érkezett az ország minden pontjáról. Februárban felvették második lemezük anyagát, mely Mentovics Éva verseit tartalmazza. A „Hónapról – hónapra” lemez címadó dalára elkészült első videoklipjük, megjelent azonos címmel kottás - verses kifestő füzetük. Az új album  2012. őszén – a Játéktár 5. születésnapján - jelent meg a NarRátor Records gondozásában. Jubileumi meglepetésként a 2012/13-as színházi évadban mesekoncerttel lepték meg a gyerekeket a Pécsi Harmadik Színházban, Csipkerózsika címmel.


Belehallgatás / letöltés
A zenekar honlapja
Videók egy helyen

«vissza