Feliratkozom a hírlevélre
név:
e-mail:
Hírek | Koncertek | Kiadványaink | Ars poetica | Kapcsolat | Kosár |
Pluto - Fedélzetre
2013.


2205 HUF + ÁFA = 2800.35 HUF
db

A PLUTO zenekar szövegközpontú és táncolható dalokat játszik.

Az évek során összeszokott rockzenekarrá vált, dalainak felismerhető saját íze, üzenete van. A gitáros-énekes Nemes András vezette csapat a magyar dalszerzői hagyományokat, a rockabillys lüktetésű beatzenét és a kétezres évek gitárpopos megoldásait vegyíti ösztönösen és lazán.

Az új lemez

„Ismét nehézzé váltak a körülmények, veszély van, menekülni kell. A kapitány elkiáltja magát, hogy: Fedélzetre! És mindenki tudja, mi a dolga. Megint kihajózunk” – a Pluto rock and rollja egy hősies élet álma.

A Fedélzetre! a Pluto első igazi rocklemeze. Egy lendülettel lett feljátszva, rendes dobhangzása van, analóg cuccokon keverték. Kevés szájharmonikán kívül azt hallani, amit koncerteken is: dobszerkó, két gitár, basszusgitár, ének.  Nem egy számítógépen túlszerkesztett, agyon­effektezett anyag, hanem egy erőlködés- és izzadságmentes, de slágeres rockalbum.

Kilenc saját dal. Ezen kívül egy Kispál és a Borz-feldolgozás, a Szőkített nő jellegzetesen „plutós” verziója. Továbbra is fontosak a szövegek: a Veled nincsen baj kamaszkori emlékei, a Vihetik a tetőt abszurd életszemlélete, a Mese a csillagokról erdei rohanása, a Tábornok úr pacifista indulata, az Eltévedt egy ember őrületet súroló útkeresése.

Tagok:

Nemes András – gitár, ének

Dudás Zsombor – dob, ének

Martinkó Tamás – gitár
Horváth Gábor – basszusgitár

 


Belehallgatás / letöltés
A zenekar honlapja
Videók egy helyen

«vissza