Feliratkozom a hírlevélre
név:
e-mail:
Hírek | Koncertek | Kiadványaink | Ars poetica | Kapcsolat | Kosár |
Vicky Sunday - The Best Album Ever: 2015.07.21.
2015.


1252 HUF + ÁFA = 1590.04 HUF
db

Hangos, dekadens, változatos. Egyedi és divattalan. A számokban a funky lüktetéstől a skót népi dallamokon, jazz zongorán és country hegedűn keresztül sok minden helyet kap, mindez intenzív, metál hangzásba ültetve. A zene mégis egy egységes képet alkot, amit Vicky hangja és személyisége tart össze: https://www.youtube.com/watch?v=FEjN0G6JIPo

Vicky Sunday pályafutása az ’Awake on Planet Sounday’ maxival kezdődött. Pár évvel később
a Mosaic című, három számos EP-jére már a külföldi zenei sajtó is felfigyelt.

A ’worldrock’ műfaj megalapítója.

A precíz, súlyos gitárt helyenként virtuóz hegedűtorzó hasítja keresztül. Beteges horrorszimfónia, karmikus ethno-rock. A húzós metal dobolással szemben afrikai vudu ütőhangszerek sűrű, latinos lüktetése ad ritmikus aszimmetriát. Eszelős tempójú körtánc, fondorlatos pszichomágia.

Vickynél az éjszakákból sosem lesznek nappalok, a káoszból sosem lesz rendszer, a vibrálás nem válik monotonná. Az erős, azonnal agyba mászó dallamokat zaklatott instrumentális betétek váltják. Szövevényes szövegvilág, néha csak a dal végén derül ki a több versszaknyi irónia. Életrajzi és asztrális élmények, megerőszakolt ponyvaromantika, zavaros képirodalom.

A 2015 nyarán megjelent lemezre 9 saját dal mellett felkerült az REM Losing My Religion című dalának átértelmezése. Az elsöprő lendületű rockba ültetett dalnak a perka és a refrénben megszólaló country hegedű ad egyedi, egzotikus hangzást. 

Vicky Sunday – Losing My Religion: https://youtu.be/glPXiyYBYDE


Belehallgatás / letöltés
A zenekar honlapja
Videók egy helyen

«vissza