Feliratkozom a hírlevélre
név:
e-mail:
Hírek | Koncertek | Kiadványaink | Ars poetica | Kapcsolat | Kosár |
Anselmo Crew - Sex and Violence
2009.


2205 HUF + ÁFA = 2800.35 HUF
db

 Az Anselmo Crew 2002 óta működteti fékezetlen habzású turmixgépét az urbánus world music rajongóinak mind Magyarországon, mind külföldön. A 9 tagú kommandó a mai városi tánczenék (hip-hop, salsa, d’n’b, dancehall, stb.) dzsungelébe oltja a föld kontinenseinek autentikus zenei világát Latin-Amerikától Törökországon át Afrikáig, mindezt úgy ötvözve, hogy a hangzás mégis az Anselmo Crew-t jelentse. Szövegeikben hétköznapi, szarkasztikus élethelyzeteket, és ezek zenével való egyetemes kúráját osztják meg a hallgatókkal a nyelvek ugyancsak eklektikus sokszínűségével. Intenzív, táncpartiba forduló koncertjeik okán méltán kedveltek Kijevtől Berlinig.

2004-ben került a lemezboltokba az első nagylemezük a „Passport, Bitte…”. A sok zenei- és földrajzi csavargásra címében és muzsikájában is reflektáló lemezt 2005 nyarán egy négyszámos maxi követte. Majd tucatnyi válogatáslemezen szerepeltek, 2007 márciusában pedig, az egyik legnevesebb világzenei lemezkiadó, a New Yorkban székelő Putumayo, 56 országban megjelenő „Gypsy Groove” albumán is helyet kaptak. 2008 januárjában jelent meg második lemezük az „Urban Snacks”, melyen helyet kaptak a rádiók, és hallgatóik által kedvelt „My Town”, és „Girling” című dinamitslágerek. 2008 novemberében elkészült a zenekar első videóklipje a Bahía Negra című dalhoz, mely a 2009 januárjában megjelent „Sex and Violence” című új album előfutára volt.

Az új, harmadik lemezen, a „Sex and Violence ”-on ismét ízelítőt kapunk a modern nagyvárosi zenei textúrák egyvelegéből. Reggae, metal, dancehall, salsa, d'n'b, jazz, ska beoltva mediterrán, latin-amerikai, anatóliai, afrikai dallamokkal és ritmusokkal. Minden repül a turmixgépbe, és a táncparkettre.


Belehallgatás / letöltés
A zenekar honlapja
Videók egy helyen

«vissza