Feliratkozom a hírlevélre
név:
e-mail:
Hírek | Koncertek | Kiadványaink | Ars poetica | Kapcsolat | Kosár |
Rutkai Bori és a Specko Jedno - Whatevergreens (Édesmindegy Szerenádok)
2009.


2205 HUF + ÁFA = 2800.35 HUF
db

Rutkai Bori képzőművész, filmes, szövegíró 2003 őszén alapította a Specko Jedno zenei formációt, amely tulajdonképpen utód-együttese Bori korábbi zenekarának a Special Gizdának. Az együttes főleg orosz és latin zenei hagyományokat követve hozta létre dalait. Fő jellegzetességét, a zenekar nevében is feltűntetett specialitását azonban a dalszövegek erős képisége, és az egyszerre ironikus és melankolikus költészete adta, adja; emellett pedig a gyakran színházi-, vagy kabaréelemekkel bővített koncert–előadások. Az igényes, mély humorral kezelt közvetlen nyelvezet a legkülönfélébb zenei műfajokon keresztül szól a közönséghez: morális-rocky, szakrális-induló, death-románc, bigott-tangó, deklarált-funky, bukott-sláger, metál-mulatós, mese-punk, delírium-disco, metafizikus-gyerekdal, fitness-ballada (stb.). A zenekarnak sötét haja és barna szeme van.

A Specko Jedno új lemeze a „Whatevergreens” (azaz az Édesmindegy Szerenádok) címet viseli.A Specko Jedno a „sedcko jedno” (szláv) kifejezésből ered, melynek jelentése mindegy. A whatever (mindegy) és az evergeens (örökzöldek) találkozásából született az új album elnevezése, mely azt a fanyar, édes-bús hangulatot hivatott tükrözni, mely oly jellemző a Specko Jedno világára. S a „mindegy”-ség itt szélesen értelmezhető; a fásult beletörődéstől a zen csengésű nyugvópontra, a mind-egységre történő eljutásig.

Az album repertoárja új, illetve régi, újragondolt, újraértelmezett, eddig még nem publikált régebbi számokból áll. A lemezen  a zenekar bővített ritmus- és fúvósszekcióval egészül ki.

A lemezen hallható zenészek:  Rutkai Bori – ének , Bujdosó János – gitár, Darvas Kristóf – zongora, Szerető Dani – basszusgitár, Dudás Zsombor – dob


Belehallgatás / letöltés
A zenekar honlapja
Videók egy helyen

«vissza