Feliratkozom a hírlevélre
név:
e-mail:
Hírek | Koncertek | Kiadványaink | Ars poetica | Kapcsolat | Kosár |
Colorstar - Komplementer
2011.


2205 HUF + ÁFA = 2800.35 HUF
db

A pop- és rockzene hangszeres eszközeivel, de annak dalformára épülő hagyományos struktúrájával szakítva, a modern elektronikus tánczenén felbuzdulva és a 90-es évek pszihedelikus zenei színterének virágzásán felbátorodva született meg 1996-ban a colorStar. A cél egy műfajokon felülemelkedő, saját zenei formanyelv és munkamódszer kialakítása volt. Az elektronikus zenére épülő partykultúra és annak valamiféleképpen ősének tekinthető pszihedelikus-rock izgalmas fúziós lehetőségei és egy ma már kezdetlegesnek számító dobgép megvásárlása jelentette a kiindulópontot a kísérletezés elkezdéséhez. A colorStar kezdetben hosszan ívelő folyamatokat hozott létre, amiben az itt-ott felbukkanó ének, vagy bármilyen effektezett emberi hang a közös improvizációkra épülő kollektív zeneszerzés folyamatában csak mellérendelt elemként jelent meg, néhol csak fűszerként, néhol meg az adott hangulatot további asszociációs lehetőségekkel gazdagítva. A colorStar-módszer alakulásával ezek az alapvetően nonverbális énektémák némi nyelvészeti-utómunkával számos esetben kezdték hagyományos dalnak álcázni magukat.

A cS utazásai és útkeresései során különféle műfajokkal és stílusokkal találkozott és barátkozott, de egyikkel sem azonosult teljesen. Egy drum and bass kísérlet után nem lett d'n'b zenekar, ahogy egy világzenei kísérlet után sem lett etno vagy folk zenekar. A cS a különböző műfajokat és hatásokat magába, illetve egymásba olvasztja, miközben megőrzi saját legjellemzőbb stílusjegyeit, ezáltal valósítva meg a nevével jelzett színességet.

Tizenöt év - tizenöt dj -tizenöt remix.Komplementer címmel jelent meg az idén tizenöt éves colorStar legújabb kiadványa,melyen 15 hazai Dj értelmezte újra a zenekar eddigi életművének néhány emlékezetes pillanatát.A remixelők között találhatunk ismert,"neves" alkotókat (Deutsch Gábor "Anorganik",Titusz,Secta Chameleon,Suefo,stb.)éppúgy,mint az újabb generációk feltörekvő tehetségeit (óperentzia,Kraak,) vagy a zenekar által kiírt remix pályázat győztesét,"Gargaj"-t.

A Komplementer -t a zenekar tervei szerint egy új dalokat tartalmazó Ep követi még ebben az évben,valamint egy exkluzív születésnapi koncert,valamikor az év vége felé.
 
Tagok:
 

Farkas Zoltán – dobok, ütősök

Keleti András – elektromos és akusztikus gitár, ének

Szalay Péter – elektromos és szintetikus gitár

Szinovszki Márton – billentyűk

További közreműködők:

Soós Tamás – fúvós hangszerek

Somogyi Ferenc – basszusgitár 

 

 


Belehallgatás / letöltés
A zenekar honlapja
Videók egy helyen

«vissza