A kiadó Ars Poetica-ja

narrátor lat1. elbeszélő, a történet elmondója 2. szính, film a drámai cselekményen kívül álló szereplő, aki a szerző szócsöveként elmondja a színpadi cselekmény megértéséhez szükséges, de nem ábrázolt eseményeket, gyakran az előadást kísérő megjegyzéseivel anézők érzelmi magatartását is befolyásolja.
(Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótára, Akadémiai Kiadó 1986)

Honnan s milyen ötlettől vezérelve kapta az 1997. októberében alakult hangfelvétel-kiadó a NarRator nevet? Nos, a választás azért esett a narrátor szóra, mert a kiadó elsődleges feladatának a Művész gondolatainak közvetítését tartja. A kiadó nem akarja a saját ötletei alapján egy, a nagyközönség által jól (jobban) fogyasztó produkcióvá formálni a mindenkori alkotásokat, hanem segíteni szeretne abban, hogy minél többen ismerhessék meg változatlan, eredeti formában azokat.

Megváltozott, összekuszálódott világban élünk. Jól jellemzi ezt, Robert Pliskin gondolata:

Piackutatással minden kétséget kizáróan megállapíthatjuk, hogy a tojás elég egy vacak termék és nyilván hamarosan el fog tűnni a piacról. Hiszen a tojás nem áll meg magától, könnyen elgurul, törékeny, speciális csomagolást igényel, az egyik olyan, mint a másik, nehezen nyitható és nem lehet egymásra rakva tárolni őket a polcon.
(Robert Pliskin, amerikai író)

Egyre kevesebb szerep jut az értékeknek és egyre kevesebben értenek egyet az értékek megítélésének tekintetében. Megváltoztak a közélet főszereplői és megváltoztak az elképzeléseink a jóról és a rosszról. Ebben a világban indult útjára a NarRator Records…

Dudás Viktor – Ügyvezető

viktor.dudas@babelsound.hu

contact@narrator.hu

Riesz Gábor – Terjesztő

riesz.gabor@narrator.hu